[Webtest] custom step problem

Marc Guillemot webtest@lists.canoo.com
Fri, 02 Jul 2004 14:20:25 +0200


I've already have this kind of problems. In my case the cause was that different class loaders have loaded the 
TestStepSequence and my custom class. Check the class loader used in your ant script (loaderRef attributes).

Marc.

ilfrin wrote:
> Hi,
> 
> I don't know if it is a problem of webtest or ant itself .. (or mine
> ;) ) .. but I traced it down to a root exception (ant -debug shows it)
> while trying to execute a custom step
> 
> C:\tools\eclipse\workspace\skrypt\src\canoo\startpage.xml:7: Task must be of type "Step": ilfrin at C:\tools\eclipse\workspace\skrypt\src\canoo\startp
> age.xml:10:  is of type com.exorigo.canoo.extension.IlfrinStep
>         at com.canoo.webtest.ant.TestStepSequence.addTask(TestStepSequence.java:79)
>         at org.apache.tools.ant.UnknownElement.handleChildren(UnknownElement.java:329)
>         at org.apache.tools.ant.UnknownElement.handleChild(UnknownElement.java:549)
>         at org.apache.tools.ant.UnknownElement.handleChildren(UnknownElement.java:320)
>         at org.apache.tools.ant.UnknownElement.configure(UnknownElement.java:176)
>         at org.apache.tools.ant.UnknownElement.maybeConfigure(UnknownElement.java:152)
>         at org.apache.tools.ant.Task.perform(Task.java:363)
>         at org.apache.tools.ant.Target.execute(Target.java:301)
>         ....
> 
> it's weird because when I add webtest.jar to ANT_HOME/lib it executes
> fine, otherwise I have this error I described in the previous mail,
> which is caused by this exception
> 
> any ideas what's the problem ? I wouldn't want to be forced to alter
> the ANT_HOME/lib dir everywhere I need to run the script ..
>         
>