[Webtest] OutOfMemoryError

Greg Vatman webtest@lists.canoo.com
Thu, 23 Sep 2004 12:48:37 -0700


This is a multi-part message in MIME format.

------_=_NextPart_001_01C4A1A6.515FBBF8
Content-Type: text/plain;
	charset="iso-8859-1"
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable

I'm attemping to run about 35 automated test cases, but I keep getting =
an OutOfMemoryError exception.  These functional tests are pretty large =
and have many steps involved.  I've tried increasing the JVM heap size =
using -Xms and -Xmx (in ANT_OPTS), but it doesn't help.

The memory error always seems to occur after the 28th test (at which =
point a little over 2000 test steps have been executed).

I've check the mail archive and checked for previous issues:
 * showhtmlparseroutput is set to false
 * &definition; is only used in the main test suite file
 * using the latest version of Ant (1.6.2) and WebTest (507)

Is anyone having success running a large set of tests with many steps?  =
Does anyone have any other suggestions?

Thanks in advance.

- Greg

------_=_NextPart_001_01C4A1A6.515FBBF8
Content-Type: text/html;
	charset="iso-8859-1"
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 3.2//EN">
<HTML>
<HEAD>
<META HTTP-EQUIV=3D"Content-Type" CONTENT=3D"text/html; =
charset=3Diso-8859-1">
<META NAME=3D"Generator" CONTENT=3D"MS Exchange Server version =
6.0.6556.0">
<TITLE>OutOfMemoryError</TITLE>
</HEAD>
<BODY>
<!-- Converted from text/rtf format -->

<P><FONT SIZE=3D2 FACE=3D"Arial">I'm attemping to run about 35 automated =
test cases, but I keep getting an OutOfMemoryError exception.&nbsp; =
These functional tests are pretty large and have many steps =
involved.&nbsp; I've tried increasing the JVM heap size using -Xms and =
-Xmx (in ANT_OPTS), but it doesn't help.</FONT></P>

<P><FONT SIZE=3D2 FACE=3D"Arial">The memory error always seems to occur =
after the 28th test (at which point a little over 2000 test steps have =
been executed).</FONT></P>

<P><FONT SIZE=3D2 FACE=3D"Arial">I've check the mail archive and checked =
for previous issues:</FONT>

<BR><FONT SIZE=3D2 FACE=3D"Arial">&nbsp;* showhtmlparseroutput is set to =
false</FONT>

<BR><FONT SIZE=3D2 FACE=3D"Arial">&nbsp;* &amp;definition; is only used =
in the main test suite file</FONT>

<BR><FONT SIZE=3D2 FACE=3D"Arial">&nbsp;* using the latest version of =
Ant (1.6.2) and WebTest (507)</FONT>
</P>

<P><FONT SIZE=3D2 FACE=3D"Arial">Is anyone having success running a =
large set of tests with many steps?&nbsp; Does anyone have any other =
suggestions?</FONT>
</P>

<P><FONT SIZE=3D2 FACE=3D"Arial">Thanks in advance.</FONT>
</P>

<P><FONT SIZE=3D2 FACE=3D"Arial">- Greg</FONT>
</P>

</BODY>
</HTML>
------_=_NextPart_001_01C4A1A6.515FBBF8--