[Webtest] Problems using email steps

Michael Knapp webtest@lists.canoo.com
Fri, 14 Apr 2006 15:29:18 -0700


Thanks, Siegfried.
I have latest jars in my canoo/lib;  I don't have  write access to  add
them to jre/lib/ext (and they are not there), but I did add them to my
CLASSPATH -- wouldn't that be equivalent?

I'm not getting the same error.  It seems to go a little bit farther,
but still behaves oddly.

I get this output now (edited for shorter lines):


[emailSetConfig]  INFO (com.canoo.webtest.steps.Step) - \
	>>>> Start Step: emailSetConfig "<unknown>" (2/6)
[emailStoreMessageCount]  INFO (com.canoo.webtest.steps.Step) - \
	>>>> Start Step: emailStoreMessageCount "<unknown>" (3/6)
     [null]  INFO (com.canoo.webtest.steps.Step) - \
		>>>> Start Step: null "<unknown>" (4/6)
     [echo] #{count}

[emailMessageContentFilter]  INFO (com.canoo.webtest.steps.Step) - \
	>>>> Start Step: emailMessageContentFilter "<unknown>" (5/6)
[emailMessageContentFilter]  INFO (com.canoo.webtest.steps.Step) - \
	Running with: Canoo Webtest: R_1196.
[emailMessageContentFilter]  INFO (com.canoo.webtest.steps.Step) - \
	Exception thrown from this class:
com.canoo.webtest.engine.StepFailedException
[emailMessageContentFilter]  INFO (com.canoo.webtest.steps.Step) - \
	Message was: Could not retrieve message.


Running this code:

<emailSetConfig=20
	server=3D"${mailserver}"=20
	type=3D"${servertype}"
	password=3D"${password}"=20
	username=3D"${username}"=20
	delay=3D"5"/>

<emailStoreMessageCount=20
	property=3D"count"/>
	=09
<echo=20
	message=3D"#{count}"/>

It also gives a "could not retrieve message" error if I add any content
filters, however the fact that it can't even get a messge count, but
doesn't throw a login error, seems troubling.

I have verified with a separate pop3 client that my settings are ok.

Again, any more help from anyone is appreciated.

Thanks
mike


> -----Original Message-----
> From: webtest-admin@lists.canoo.com=20
> [mailto:webtest-admin@lists.canoo.com] On Behalf Of Siegfried Goeschl
> Sent: Thursday, April 13, 2006 12:53 AM
> To: webtest@lists.canoo.com
> Subject: Re: [Webtest] Problems using email steps
>=20
> Hi Michael,
>=20
> you might check which version of javamail your are using -=20
> the latest is
> javamail-1.3.3 - also check if you have an outdated in in jre/lib/ext
>=20
> Cheers,
>=20
> Siegfried Goeschl
>=20
> Michael Knapp wrote:
> > Hi,
> >=20
> > Do I need a certain  jar to use the email steps?
> > Or is this a config error?
> >=20
> > I'm getting:
> >=20
> > java.lang.NoSuchMethodError:
> > javax.mail.Session.getDebugOut()Ljava/io/PrintStream;
> >=20
> > Executing the following:
> >=20
> >=20
> >=20
> > 	<emailSetConfig server=3D"${mailserver}" type=3D"${servertype}"
> >     		password=3D"${password}" username=3D"${username}"
> > delay=3D"5"/>
> > =09
> > 	<emailStoreMessageId subject=3D"XXXXXXXXXXXXXXXXX"
> >             from=3D"XXXXXXXXX"=20
> >             property=3D"mid1"/>
> > 		=09
> > 	<emailMessageContentFilter save=3D"plain" messageId=3D"#{mid1}" />
> >=20
> > 	<verifyText text=3D"Your order number is:"/>
> >=20
> >=20
> > Thanks
> > mike
> > _______________________________________________
> > WebTest mailing list
> > WebTest@lists.canoo.com
> > http://lists.canoo.com/mailman/listinfo/webtest
> >=20
> _______________________________________________
> WebTest mailing list
> WebTest@lists.canoo.com
> http://lists.canoo.com/mailman/listinfo/webtest
>=20
>=20