[Webtest] build the sources

Michael Habbert Michael Habbert <Michael.Habbert@netpioneer.de>
Wed, 20 Dec 2006 10:30:31 +0100


Hi Marc,
I started the build of the webtest-svn-sources:

habbert@bendera svn_webtest> ant full
ANT_OPTS: -Xmx640m -Dhttp.proxyHost=wwwcache -Dhttp.proxyPort=3128 
-Dbuild.compiler=jikes
ANT_ARGS:
Buildfile: build.xml

clean:

[...]

      [exec] BUILD SUCCESSFUL
      [exec] Total time: 2 seconds

prepareInstallationTestDir:
     [unzip] Expanding: 
/usr/local/projekte/common/svn_webtest/deploy/build.zip into 
/usr/local/projekte/common/svn_webtest/build/installTest

testMyCustomStep:

fetchDependencies:
[artifact:dependencies] Downloading: 
groovy/groovy-all-1.0-jsr/06/groovy-all-1.0-jsr-06.pom
[artifact:dependencies] [WARNING] Unable to get resource from repository 
webtest_dependencies_snapshot 
(file:///usr/local/projekte/common/svn_webtest/m2/repository/)
[artifact:dependencies] Downloading: 
groovy/groovy-all-1.0-jsr/06/groovy-all-1.0-jsr-06.pom
[artifact:dependencies] [WARNING] Unable to get resource from repository 
central (http://repo1.maven.org/maven2)
[artifact:dependencies] Downloading: 
groovy/groovy-all-1.0-jsr/06/groovy-all-1.0-jsr-06.pom
[artifact:dependencies] [WARNING] Unable to get resource from repository 
central (http://repo1.maven.org/maven2)
Trying to override old definition of task groovy

clover.present:

test.init:

runWebappAgainstJetty:
      [echo] Result path will be: build/selftests/reports

isSelftestServerAlreadyRunning:

stopSelftestServer:

init:

start:

launchMyCustomStep:
     [mkdir] Created dir: 
/usr/local/projekte/common/svn_webtest/build/myCustomStep
      [copy] Copying 6 files to 
/usr/local/projekte/common/svn_webtest/build/myCustomStep
      [copy] Copying 1 file to 
/usr/local/projekte/common/svn_webtest/build/myCustomStep/src/test/webtest
      [exec] Will use /usr/local/java/j2sdk1.4.2_10/bin/java
      [exec] Buildfile: build.xml
      [exec]   [typedef] Could not load definitions from resource 
org/apache/maven/artifact/ant/antlib.xml. It could not be found.

      [exec] BUILD FAILED
      [exec] 
/usr/local/projekte/common/svn_webtest/build/myCustomStep/build.xml:29: 
Could not create task or type of type: urn:maven-artifact-ant:pom.

      [exec] Ant could not find the task or a class this task relies upon.

      [exec] This is common and has a number of causes; the usual
      [exec] solutions are to read the manual pages then download and
      [exec] install needed JAR files, or fix the build file:
      [exec]  - You have misspelt 'urn:maven-artifact-ant:pom'.
      [exec]    Fix: check your spelling.
      [exec]  - The task needs an external JAR file to execute
      [exec]      and this is not found at the right place in the classpath.
      [exec]    Fix: check the documentation for dependencies.
      [exec]    Fix: declare the task.
      [exec]  - The task is an Ant optional task and the JAR file and/or 
libraries
      [exec]      implementing the functionality were not found at the 
time you
      [exec]      yourself built your installation of Ant from the Ant 
sources.
      [exec]    Fix: Look in the ANT_HOME/lib for the 'ant-' JAR 
corresponding to the
      [exec]      task and make sure it contains more than merely a 
META-INF/MANIFEST.MF.
      [exec]      If all it contains is the manifest, then rebuild Ant 
with the needed
      [exec]      libraries present in ${ant.home}/lib/optional/ , or 
alternatively,
      [exec]      download a pre-built release version from apache.org
      [exec]  - The build file was written for a later version of Ant
      [exec]    Fix: upgrade to at least the latest release version of Ant
      [exec]  - The task is not an Ant core or optional task
      [exec]      and needs to be declared using <taskdef>.
      [exec]  - You are attempting to use a task defined using
      [exec]     <presetdef> or <macrodef> but have spelt wrong or not
      [exec]    defined it at the point of use

      [exec] Remember that for JAR files to be visible to Ant tasks 
implemented
      [exec] in ANT_HOME/lib, the files must be in the same directory or 
on the
      [exec] classpath

      [exec] Please neither file bug reports on this problem, nor email the
      [exec] Ant mailing lists, until all of these causes have been 
explored,
      [exec] as this is not an Ant bug.

      [exec] Total time: 0 seconds

BUILD FAILED
/usr/local/projekte/common/svn_webtest/build.xml:977: The following 
error occurred while executing this line:
/usr/local/projekte/common/svn_webtest/build.xml:1129: The following 
error occurred while executing this line:
/usr/local/projekte/common/svn_webtest/build.xml:1035: The following 
error occurred while executing this line:
/usr/local/projekte/common/svn_webtest/build.xml:679: The following 
error occurred while executing this line:
/usr/local/projekte/common/svn_webtest/build.xml:1057: exec returned: 1

Total time: 7 minutes 47 seconds

So, what can I do to finish the build?

Thanks
Michael Habbert