[Webtest] Trunk build fails on MacBook Pro Leopard

Lisa Crispin Lisa Crispin" <lisa.crispin@gmail.com
Tue, 8 Jul 2008 10:03:36 -0600


------=_Part_27927_22506998.1215533016867
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-1
Content-Transfer-Encoding: 7bit
Content-Disposition: inline

Paul, I'm having this same problem when I try to run a WebTest script on my
Mac. I didn't have it with an older version of WebTest. When I move that
xalan jar file to ant's lib directory, it works.

I've run out of ideas, so if you are able to fix this on your mac, please
let me know what you did!
thanks
Lisa

On Sat, Jul 5, 2008 at 10:03 PM, Paul Beck <pbeck@nearinfinity.com> wrote:

> I am attempting a build of WebTest on a MB Pro with 2Gb memory and Java 5
> installed. I am getting the following build errors, building on command
> line
> or within IntelliJ.
>
> -compile:
>     [echo] compile base classes
>    [javac] Compiling 216 source files to
> /Users/pbeck/workspace/webtest/build/classes/plain
>    [javac]
>
> /Users/pbeck/workspace/webtest/src/main/java/com/canoo/webtest/engine/xpath/
> SimpleXPathFunctionResolver.java:31: cannot find symbol
>    [javac] symbol  : method
> installFunction(java.lang.String,java.lang.Class<capture of ? extends
> org.apache.xpath.functions.Function>)
>    [javac] location: class org.apache.xpath.compiler.FunctionTable
>    [javac]         funcTable_.installFunction(_functionName.getLocalPart(),
> _class);
>    [javac]                   ^
>    [javac]
>
> /Users/pbeck/workspace/webtest/src/main/java/com/canoo/webtest/engine/xpath/
> XPathHelper.java:328: cannot find symbol
>    [javac] symbol  : constructor
>
> XPath(java.lang.String,<nulltype>,com.canoo.webtest.engine.xpath.PrefixResol
> ver,int,<nulltype>,org.apache.xpath.compiler.FunctionTable)
>    [javac] location: class org.apache.xpath.XPath
>    [javac]             org.apache.xpath.XPath xpath = new
> org.apache.xpath.XPath(expression, null,
>    [javac]                                                ^
>    [javac] Note: Some input files use or override a deprecated API.
>    [javac] Note: Recompile with -Xlint:deprecation for details.
>    [javac] Note: Some input files use unchecked or unsafe operations.
>    [javac] Note: Recompile with -Xlint:unchecked for details.
>    [javac] 2 errors
>
> I looked in xalan-2.7.0-src.jar, and found the supposed undefined method
> installFunction. So, do I have a classpath issue somehow? I am building
> with
> webtest clean develop as per the instructions. I followed the instructions
> on the website for building, checking out from svn in WEBTEST_HOME. The
> instructions imply that you can do the build from WEBTEST_HOME, however the
> build file is checked out from the repository into the webtest
> subdirectory.
> Unless I am doing something wrong, the instructions do not work as written:
>
> To generate a complete release, including the documentation, type:
> cd <WEBTEST_HOME>
> bin/webtest.sh full
>
> Can someone please help with this build?
>
> Paul Beck
>
>
> _______________________________________________
> WebTest mailing list
> WebTest@lists.canoo.com
> http://lists.canoo.com/mailman/listinfo/webtest
>



-- 
Lisa Crispin
Co-author with Janet Gregory, Agile Testing
http://www.agiletester.ca
http://lisa.crispin.home.att.net
http://lisacrispin.blogspot.com

------=_Part_27927_22506998.1215533016867
Content-Type: text/html; charset=ISO-8859-1
Content-Transfer-Encoding: 7bit
Content-Disposition: inline

Paul, I&#39;m having this same problem when I try to run a WebTest script on my Mac. I didn&#39;t have it with an older version of WebTest. When I move that xalan jar file to ant&#39;s lib directory, it works. <br><br>I&#39;ve run out of ideas, so if you are able to fix this on your mac, please let me know what you did!<br>
thanks<br>Lisa<br><br><div class="gmail_quote">On Sat, Jul 5, 2008 at 10:03 PM, Paul Beck &lt;<a href="mailto:pbeck@nearinfinity.com" target="_blank">pbeck@nearinfinity.com</a>&gt; wrote:<br>
<blockquote class="gmail_quote" style="border-left: 1px solid rgb(204, 204, 204); margin: 0pt 0pt 0pt 0.8ex; padding-left: 1ex;">I am attempting a build of WebTest on a MB Pro with 2Gb memory and Java 5<br>
installed. I am getting the following build errors, building on command line<br>
or within IntelliJ.<br>
<br>
-compile:<br>
 &nbsp; &nbsp; [echo] compile base classes<br>
 &nbsp; &nbsp;[javac] Compiling 216 source files to<br>
/Users/pbeck/workspace/webtest/build/classes/plain<br>
 &nbsp; &nbsp;[javac]<br>
/Users/pbeck/workspace/webtest/src/main/java/com/canoo/webtest/engine/xpath/<br>
SimpleXPathFunctionResolver.java:31: cannot find symbol<br>
 &nbsp; &nbsp;[javac] symbol &nbsp;: method<br>
installFunction(java.lang.String,java.lang.Class&lt;capture of ? extends<br>
org.apache.xpath.functions.Function&gt;)<br>
 &nbsp; &nbsp;[javac] location: class org.apache.xpath.compiler.FunctionTable<br>
 &nbsp; &nbsp;[javac] &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; funcTable_.installFunction(_functionName.getLocalPart(),<br>
_class);<br>
 &nbsp; &nbsp;[javac] &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; ^<br>
 &nbsp; &nbsp;[javac]<br>
/Users/pbeck/workspace/webtest/src/main/java/com/canoo/webtest/engine/xpath/<br>
XPathHelper.java:328: cannot find symbol<br>
 &nbsp; &nbsp;[javac] symbol &nbsp;: constructor<br>
XPath(java.lang.String,&lt;nulltype&gt;,com.canoo.webtest.engine.xpath.PrefixResol<br>
ver,int,&lt;nulltype&gt;,org.apache.xpath.compiler.FunctionTable)<br>
 &nbsp; &nbsp;[javac] location: class org.apache.xpath.XPath<br>
 &nbsp; &nbsp;[javac] &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; org.apache.xpath.XPath xpath = new<br>
org.apache.xpath.XPath(expression, null,<br>
 &nbsp; &nbsp;[javac] &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp;^<br>
 &nbsp; &nbsp;[javac] Note: Some input files use or override a deprecated API.<br>
 &nbsp; &nbsp;[javac] Note: Recompile with -Xlint:deprecation for details.<br>
 &nbsp; &nbsp;[javac] Note: Some input files use unchecked or unsafe operations.<br>
 &nbsp; &nbsp;[javac] Note: Recompile with -Xlint:unchecked for details.<br>
 &nbsp; &nbsp;[javac] 2 errors<br>
<br>
I looked in xalan-2.7.0-src.jar, and found the supposed undefined method<br>
installFunction. So, do I have a classpath issue somehow? I am building with<br>
webtest clean develop as per the instructions. I followed the instructions<br>
on the website for building, checking out from svn in WEBTEST_HOME. The<br>
instructions imply that you can do the build from WEBTEST_HOME, however the<br>
build file is checked out from the repository into the webtest subdirectory.<br>
Unless I am doing something wrong, the instructions do not work as written:<br>
<br>
To generate a complete release, including the documentation, type:<br>
cd &lt;WEBTEST_HOME&gt;<br>
bin/webtest.sh full<br>
<br>
Can someone please help with this build?<br>
<br>
Paul Beck<br>
<br>
<br>
_______________________________________________<br>
WebTest mailing list<br>
<a href="mailto:WebTest@lists.canoo.com" target="_blank">WebTest@lists.canoo.com</a><br>
<a href="http://lists.canoo.com/mailman/listinfo/webtest" target="_blank">http://lists.canoo.com/mailman/listinfo/webtest</a><br>
</blockquote></div><br><br clear="all"><br>-- <br>Lisa Crispin<br>Co-author with Janet Gregory, Agile Testing<br><a href="http://www.agiletester.ca" target="_blank">http://www.agiletester.ca</a><br><a href="http://lisa.crispin.home.att.net" target="_blank">http://lisa.crispin.home.att.net</a><br>

<a href="http://lisacrispin.blogspot.com" target="_blank">http://lisacrispin.blogspot.com</a>

------=_Part_27927_22506998.1215533016867--