[Webtest] ActiveXObject Error

Steve Chikwaya Steve Chikwaya" <stavarotti@gmail.com
Wed, 20 Aug 2008 15:36:13 -0500


------=_Part_29659_26175549.1219264573074
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-1
Content-Transfer-Encoding: 7bit
Content-Disposition: inline

Hi all,

I am getting the following error when trying to run a webtest on an internal
site:

[clickLink] ERROR
(com.gargoylesoftware.htmlunit.javascript.JavaScriptEngine) - runtimeError:
message=[ActiveXObject Error: no value for Mxsml2.XMLHTTP.3.0.] sourceName=[
http://testserver/ScriptResource.axd?d=Q16yBbCVe2h9KDJ86qUi2PhkotP0xXinBhXErlIeswUtnsF9zzKwOPiAtJmYAW8WkuVZLCw-JJBEHZCTXaZtpOWTnuu6MG53FW83hLuNudY1&t=633414783035203188]
line=[5] lineSource=[null] lineOffset=[0]

My webtest is as follows:

<webtest name="Create New Client" >

               <invoke url="http://testserver"/>
            <verifyText text="Test Server System" />
            <setInputField name="ctl00$PageBody$TextBoxUserName"
value="test"/>
            <setInputField name="ctl00$PageBody$TextBoxPassword"
value="test1"/>
            <clickLink description="click link to log in" label="submit"  />
                <verifyTitle description="Client Search must be present"
text="Client Search" />

                <!--======== Search for Client
=================================-->
               *<clickLink description="Go to Client Home" label="Test
Client"/>*
               <setInputField description="search for client"
name="ctl00$PageBody$textBoxClientSearch" value=Test Site"/>
                <clickButton description="submit search"
name="ctl00$PageBody$buttonSearch" />
                <verifyText description="Test server text must be present"
text="TEST_SERVER" />

The link I am trying to click on is a javascript rgenerated link (Test
Client) and hence my problem.  I tried to use an xpath expression,
clickelement, and clicklink, with no success.  Any thoughts?

- Steve C

-- 
I'm not the person your mother warned you about... her imagination isn't
that good!

------=_Part_29659_26175549.1219264573074
Content-Type: text/html; charset=ISO-8859-1
Content-Transfer-Encoding: 7bit
Content-Disposition: inline

<div dir="ltr">Hi all,<br><br>I am getting the following error when trying to run a webtest on an internal site:<br><br>[clickLink] ERROR (com.gargoylesoftware.htmlunit.javascript.JavaScriptEngine) - runtimeError: message=[ActiveXObject Error: no value for Mxsml2.XMLHTTP.3.0.] sourceName=[<a href="http://testserver/ScriptResource.axd?d=Q16yBbCVe2h9KDJ86qUi2PhkotP0xXinBhXErlIeswUtnsF9zzKwOPiAtJmYAW8WkuVZLCw-JJBEHZCTXaZtpOWTnuu6MG53FW83hLuNudY1&amp;t=633414783035203188">http://testserver/ScriptResource.axd?d=Q16yBbCVe2h9KDJ86qUi2PhkotP0xXinBhXErlIeswUtnsF9zzKwOPiAtJmYAW8WkuVZLCw-JJBEHZCTXaZtpOWTnuu6MG53FW83hLuNudY1&amp;t=633414783035203188</a>] line=[5] lineSource=[null] lineOffset=[0]<br>
<br>My webtest is as follows:<br><br>&lt;webtest name=&quot;Create New Client&quot; &gt;<br><br>&nbsp;&nbsp; &nbsp;&nbsp;&nbsp; &nbsp;&nbsp;&nbsp; &nbsp;&nbsp;&nbsp; &lt;invoke url=&quot;<a href="http://testserver">http://testserver</a>&quot;/&gt;<br>&nbsp;&nbsp;&nbsp; &nbsp;&nbsp;&nbsp; &nbsp;&nbsp;&nbsp; &lt;verifyText text=&quot;Test Server System&quot; /&gt;<br>
&nbsp;&nbsp;&nbsp; &nbsp;&nbsp;&nbsp; &nbsp;&nbsp;&nbsp; &lt;setInputField name=&quot;ctl00$PageBody$TextBoxUserName&quot; value=&quot;test&quot;/&gt;<br>&nbsp;&nbsp;&nbsp; &nbsp;&nbsp;&nbsp; &nbsp;&nbsp;&nbsp; &lt;setInputField name=&quot;ctl00$PageBody$TextBoxPassword&quot; value=&quot;test1&quot;/&gt;<br>&nbsp;&nbsp;&nbsp; &nbsp;&nbsp;&nbsp; &nbsp;&nbsp;&nbsp; &lt;clickLink description=&quot;click link to log in&quot; label=&quot;submit&quot;&nbsp; /&gt;<br>
&nbsp;&nbsp; &nbsp;&nbsp;&nbsp; &nbsp;&nbsp;&nbsp; &nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; &lt;verifyTitle description=&quot;Client Search must be present&quot; text=&quot;Client Search&quot; /&gt;<br>&nbsp;&nbsp; &nbsp;&nbsp;&nbsp; &nbsp;&nbsp;&nbsp; &nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; <br>&nbsp;&nbsp; &nbsp;&nbsp;&nbsp; &nbsp;&nbsp;&nbsp; &nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; &lt;!--======== Search for Client =================================--&gt;<br>
&nbsp;&nbsp; &nbsp;&nbsp;&nbsp; &nbsp;&nbsp;&nbsp; &nbsp;&nbsp;&nbsp; <b>&lt;clickLink description=&quot;Go to Client Home&quot; label=&quot;Test Client&quot;/&gt;</b><br>&nbsp;&nbsp; &nbsp;&nbsp;&nbsp; &nbsp;&nbsp;&nbsp; &nbsp;&nbsp;&nbsp; &lt;setInputField description=&quot;search for client&quot; name=&quot;ctl00$PageBody$textBoxClientSearch&quot; value=Test Site&quot;/&gt;<br>
&nbsp;&nbsp; &nbsp;&nbsp;&nbsp; &nbsp;&nbsp;&nbsp; &nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; &lt;clickButton description=&quot;submit search&quot; name=&quot;ctl00$PageBody$buttonSearch&quot; /&gt;<br>&nbsp;&nbsp; &nbsp;&nbsp;&nbsp; &nbsp;&nbsp;&nbsp; &nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; &lt;verifyText description=&quot;Test server text must be present&quot; text=&quot;TEST_SERVER&quot; /&gt; <br>
<br>The link I am trying to click on is a javascript rgenerated link (Test Client) and hence my problem.&nbsp; I tried to use an xpath expression, clickelement, and clicklink, with no success.&nbsp; Any thoughts?<br><br>- Steve C &nbsp; &nbsp;&nbsp;&nbsp; <br clear="all">
<br>-- <br>I&#39;m not the person your mother warned you about... her imagination isn&#39;t that good!<br>
</div>

------=_Part_29659_26175549.1219264573074--