[Webtest] No buttons visible on page with JavaScript enabled

Oliver Rossbach Oliver Rossbach <rossbach@rosconsult.de>
Mon, 1 Sep 2008 10:22:59 +0200


> Hi,

no, the buttons are pure html-buttons and are not manipulated via  
JavaScript.
There is also no redirection via JavaScript to another page.

Cheers

Oliver

> --__--__--
>
> Message: 3
> Date: Fri, 29 Aug 2008 09:59:13 +0200
> From: Marc Guillemot <mguillemot@yahoo.fr>
> To: webtest@lists.canoo.com
> Subject: Re: [Webtest] No buttons visible on page with JavaScript  
> enabled
> Reply-To: webtest@lists.canoo.com
> Reply-To: Marc Guillemot <mguillemot@yahoo.fr>
>
> Hi,
>
> does some js code disable/remove the button or redirect to an other  
> page?
>
> Cheers,
> Marc.
> -- 
> Blog: http://mguillem.wordpress.com
>
>
> Oliver Rossbach wrote:
>> Hi,
>>
>> I am using Webtest release R_1714 on Windows XP Professional SP3
>> (jdk1.6.0_04).
>>
>> If I disable JavaScript support (<enableJavaScript enable="false"/>)
>> my testcase is succesful.
>>
>> After enabling JavaScript my testcase fails.
>> No button can be found on the html page although it is available in
>> the source code of the resulting page:
>>
>> task:
>> <clickButton htmlId="signup_button1" description="go to registration
>> page step 1"/>
>>
>> page html source code:
>> <input type="image" id="signup_button1" class="imgbutton"
>> src="/checkout/button_setoneupnow.gif" />
>>
>> webtest-report:
>> ********* SNIP **********
>> Message
>>
>> No button found
>> Location
>>
>> D:\dev\svn\suite6_trunk\webtest\definitions\goToRegistrationPage.xml
>> (line: 16)
>> at
>> D:\dev\svn\suite6_trunk\webtest\tests\registration 
>> \01_registerUserDE.xml
>> (line: 15)
>> at D:\dev\svn\suite6_trunk\webtest\includes\config.xml (line: 14)
>> Details
>> available buttons	
>>
>>
>> ********* SNAP **********
>>
>> Any help would be appreciated.
>>
>> Thanks and regards
>>