AW: [Webtest] Losing properties from ant to webtest

Daniel Suter Daniel Suter <suter_daniel@hotmail.com>
Mon, 13 Aug 2012 14:56:26 +0200


--_892f326d-92cf-4651-8a2b-eddb9a4bc917_
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-1"
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable


Hi=20
Michael =20
Thanks for your answer. The problem was of a different nature. I had to set=
 the encoding using the variable ANT_OPTS to ISO-XXXX. Now everything works=
 fine.
Best RegardsDaniel

From: michael.habbert@key-work.de
To: webtest@lists.canoo.com
Subject: AW: [Webtest] Losing properties from ant to webtest
Date: Mon=2C 13 Aug 2012 05:37:46 +0000









Hi Daniel=2C
=20
using ant 1.7.0 is working for our settings fine.
=20
Kind regards
=20
Michael Habbert
=20
See: http://webtest-community.canoo.com/jira/browse/WT-519
=20


=20

=20

Michael Habbert=20

Key-Work Consulting GmbH | Kriegsstr. 100 | 76133 Karlsruhe | Germany |=20
www.key-work.de

Fon: +49-721-78203-269 | E-Mail: michael.habbert@key-work.de | Fax: +49-721=
-78203-10


=20

Key-Work Consulting GmbH=2C Karlsruhe=2C HRB 108695=2C HRG Mannheim

Gesch=E4ftsf=FChrer: Andreas Stappert=2C Tobin Wotring=20


Von: webtest-admin@lists.canoo.com [mailto:webtest-admin@lists.canoo.com]
Im Auftrag von Daniel Suter

Gesendet: Donnerstag=2C 9. August 2012 15:03

An: webtest@lists.canoo.com

Betreff: [Webtest] Losing properties from ant to webtest


=20


Hi



We're using Webtest R_1812. We're losing properties from ant to webtest.=20

After googling some time=2C I found that this issue might be related to the=
 ant version. It should work with ant 1.71 but it does not. I tried also wi=
th 1.84



An example:



<project name=3D"project name" basedir=3D"." default=3D"defaultTask">

...

    <target name=3D"defaultTask">

        <echo message=3D"property: ${invoke.url}" />

        <webtest name=3D"Test something">



            <steps>

                <echo message=3D"property 2: ${invoke.url}" />

...              =20

(some tests)

                ...

            </steps>   =20

        </webtest>

    </target>



...





The first echo will print the property content successfully.

The second echo prints the property name itself=2C which means=2C it's not =
set anymore.

So we're losing the property content from ant to webtest as it seems.



Thanks in advance for your help.


 		 	   		  =

--_892f326d-92cf-4651-8a2b-eddb9a4bc917_
Content-Type: text/html; charset="iso-8859-1"
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable

<html>
<head>
<style><!--
.hmmessage P
{
margin:0px=3B
padding:0px
}
body.hmmessage
{
font-size: 10pt=3B
font-family:Tahoma
}
--></style></head>
<body class=3D'hmmessage'><div dir=3D'ltr'>
Hi&nbsp=3B
<span style=3D"color: rgb(31=2C 73=2C 125)=3B font-family: Calibri=2C sans-=
serif=3B font-size: 15px=3B ">Michael&nbsp=3B</span>&nbsp=3B<div><br></div>=
<div>Thanks for your answer. The problem was of a different nature. I had t=
o set the encoding using the variable ANT_OPTS to ISO-XXXX. Now everything =
works fine.</div><div><br></div><div>Best Regards</div><div>Daniel<br><br><=
div><div id=3D"SkyDrivePlaceholder"></div><hr id=3D"stopSpelling">From: mic=
hael.habbert@key-work.de<br>To: webtest@lists.canoo.com<br>Subject: AW: [We=
btest] Losing properties from ant to webtest<br>Date: Mon=2C 13 Aug 2012 05=
:37:46 +0000<br><br>



<style><!--
.ExternalClass p.ecxMsoNormal=2C .ExternalClass li.ecxMsoNormal=2C .Externa=
lClass div.ecxMsoNormal
{margin-bottom:.0001pt=3Bfont-size:12.0pt=3Bfont-family:"Times New Roman"=
=2C"serif"=3B}
.ExternalClass a:link=2C .ExternalClass span.ecxMsoHyperlink
{color:blue=3Btext-decoration:underline=3B}
.ExternalClass a:visited=2C .ExternalClass span.ecxMsoHyperlinkFollowed
{color:purple=3Btext-decoration:underline=3B}
.ExternalClass p
{margin-right:0cm=3Bmargin-left:0cm=3Bfont-size:12.0pt=3Bfont-family:"Times=
 New Roman"=2C"serif"=3B}
.ExternalClass span.ecxE-MailFormatvorlage18
{font-family:"Calibri"=2C"sans-serif"=3Bcolor:#1F497D=3B}
.ExternalClass .ecxMsoChpDefault
{font-size:10.0pt=3B}
@page WordSection1
{size:612.0pt 792.0pt=3B}
.ExternalClass div.ecxWordSection1
{page:WordSection1=3B}

--></style>


<div class=3D"ecxWordSection1">
<p class=3D"ecxMsoNormal"><span style=3D"font-size:11.0pt=3Bfont-family:&qu=
ot=3BCalibri&quot=3B=2C&quot=3Bsans-serif&quot=3B=3Bcolor:#1F497D">Hi Danie=
l=2C</span></p>
<p class=3D"ecxMsoNormal"><span style=3D"font-size:11.0pt=3Bfont-family:&qu=
ot=3BCalibri&quot=3B=2C&quot=3Bsans-serif&quot=3B=3Bcolor:#1F497D">&nbsp=3B=
</span></p>
<p class=3D"ecxMsoNormal"><span style=3D"font-size:11.0pt=3Bfont-family:&qu=
ot=3BCalibri&quot=3B=2C&quot=3Bsans-serif&quot=3B=3Bcolor:#1F497D">using an=
t 1.7.0 is working for our settings fine.</span></p>
<p class=3D"ecxMsoNormal"><span style=3D"font-size:11.0pt=3Bfont-family:&qu=
ot=3BCalibri&quot=3B=2C&quot=3Bsans-serif&quot=3B=3Bcolor:#1F497D">&nbsp=3B=
</span></p>
<p class=3D"ecxMsoNormal"><span style=3D"font-size:11.0pt=3Bfont-family:&qu=
ot=3BCalibri&quot=3B=2C&quot=3Bsans-serif&quot=3B=3Bcolor:#1F497D">Kind reg=
ards</span></p>
<p class=3D"ecxMsoNormal"><span style=3D"font-size:11.0pt=3Bfont-family:&qu=
ot=3BCalibri&quot=3B=2C&quot=3Bsans-serif&quot=3B=3Bcolor:#1F497D">&nbsp=3B=
</span></p>
<p class=3D"ecxMsoNormal"><span style=3D"font-size:11.0pt=3Bfont-family:&qu=
ot=3BCalibri&quot=3B=2C&quot=3Bsans-serif&quot=3B=3Bcolor:#1F497D">Michael =
Habbert</span></p>
<p class=3D"ecxMsoNormal"><span style=3D"font-size:11.0pt=3Bfont-family:&qu=
ot=3BCalibri&quot=3B=2C&quot=3Bsans-serif&quot=3B=3Bcolor:#1F497D">&nbsp=3B=
</span></p>
<p class=3D"ecxMsoNormal"><span style=3D"font-size:11.0pt=3Bfont-family:&qu=
ot=3BCalibri&quot=3B=2C&quot=3Bsans-serif&quot=3B=3Bcolor:#1F497D">See: htt=
p://webtest-community.canoo.com/jira/browse/WT-519</span></p>
<p class=3D"ecxMsoNormal">&nbsp=3B</p>
<div>
<div class=3D"ecxSection1">
<p class=3D"ecxMsoNormal"><span style=3D"font-family:Calibri=2CArial=2CSans=
-Serif=3Bcolor:#000080">&nbsp=3B<br>
&nbsp=3B<br>
<strong>Michael Habbert</strong> <br>
Key-Work Consulting GmbH | Kriegsstr. 100 | 76133 Karlsruhe | Germany | <a =
href=3D"http://www.key-work.de" title=3D"Key-Work Consulting GmbH" target=
=3D"_blank">
www.key-work.de</a><br>
Fon: +49-721-78203-269 | E-Mail: <a href=3D"mailto:michael.habbert@key-work=
.de">michael.habbert@key-work.de</a> | Fax: +49-721-78203-10
<br>
&nbsp=3B<br>
Key-Work Consulting GmbH=2C Karlsruhe=2C HRB 108695=2C HRG Mannheim<br>
Gesch=E4ftsf=FChrer: Andreas Stappert=2C Tobin Wotring </span></p>
</div>
<div style=3D"border:none=3Bborder-top:solid #B5C4DF 1.0pt=3Bpadding:3.0pt =
0cm 0cm 0cm">
<p class=3D"ecxMsoNormal"><b><span style=3D"font-size:10.0pt=3Bfont-family:=
&quot=3BTahoma&quot=3B=2C&quot=3Bsans-serif&quot=3B">Von:</span></b><span s=
tyle=3D"font-size:10.0pt=3Bfont-family:&quot=3BTahoma&quot=3B=2C&quot=3Bsan=
s-serif&quot=3B"> webtest-admin@lists.canoo.com [mailto:webtest-admin@lists=
.canoo.com]
<b>Im Auftrag von </b>Daniel Suter<br>
<b>Gesendet:</b> Donnerstag=2C 9. August 2012 15:03<br>
<b>An:</b> webtest@lists.canoo.com<br>
<b>Betreff:</b> [Webtest] Losing properties from ant to webtest</span></p>
</div>
</div>
<p class=3D"ecxMsoNormal">&nbsp=3B</p>
<div>
<div>
<p class=3D"ecxMsoNormal">Hi<br>
<br>
We're using Webtest R_1812. We're losing properties from ant to webtest. <b=
r>
After googling some time=2C I found that this issue might be related to the=
 ant version. It should work with ant 1.71 but it does not. I tried also wi=
th 1.84<br>
<br>
An example:<br>
<br>
&lt=3Bproject name=3D"project name" basedir=3D"." default=3D"defaultTask"&g=
t=3B<br>
...<br>
&nbsp=3B&nbsp=3B&nbsp=3B &lt=3Btarget name=3D"defaultTask"&gt=3B<br>
&nbsp=3B&nbsp=3B&nbsp=3B &nbsp=3B&nbsp=3B&nbsp=3B &lt=3Becho message=3D"pro=
perty: ${invoke.url}" /&gt=3B<br>
&nbsp=3B&nbsp=3B&nbsp=3B &nbsp=3B&nbsp=3B&nbsp=3B &lt=3Bwebtest name=3D"Tes=
t something"&gt=3B<br>
<br>
&nbsp=3B&nbsp=3B&nbsp=3B&nbsp=3B&nbsp=3B&nbsp=3B&nbsp=3B&nbsp=3B&nbsp=3B&nb=
sp=3B&nbsp=3B &lt=3Bsteps&gt=3B<br>
&nbsp=3B&nbsp=3B&nbsp=3B &nbsp=3B&nbsp=3B&nbsp=3B &nbsp=3B&nbsp=3B&nbsp=3B =
&nbsp=3B&nbsp=3B&nbsp=3B &lt=3Becho message=3D"property 2: ${invoke.url}" /=
&gt=3B<br>
... &nbsp=3B&nbsp=3B&nbsp=3B&nbsp=3B&nbsp=3B&nbsp=3B&nbsp=3B&nbsp=3B&nbsp=
=3B&nbsp=3B&nbsp=3B&nbsp=3B&nbsp=3B <br>
(some tests)<br>
&nbsp=3B&nbsp=3B&nbsp=3B&nbsp=3B&nbsp=3B&nbsp=3B&nbsp=3B&nbsp=3B&nbsp=3B&nb=
sp=3B&nbsp=3B&nbsp=3B&nbsp=3B&nbsp=3B&nbsp=3B ...<br>
&nbsp=3B&nbsp=3B&nbsp=3B&nbsp=3B&nbsp=3B&nbsp=3B&nbsp=3B&nbsp=3B&nbsp=3B&nb=
sp=3B&nbsp=3B &lt=3B/steps&gt=3B&nbsp=3B&nbsp=3B&nbsp=3B <br>
&nbsp=3B&nbsp=3B&nbsp=3B&nbsp=3B&nbsp=3B&nbsp=3B&nbsp=3B &lt=3B/webtest&gt=
=3B<br>
&nbsp=3B&nbsp=3B&nbsp=3B &lt=3B/target&gt=3B<br>
<br>
...<br>
<br>
<br>
The first echo will print the property content successfully.<br>
The second echo prints the property name itself=2C which means=2C it's not =
set anymore.<br>
So we're losing the property content from ant to webtest as it seems.<br>
<br>
Thanks in advance for your help.</p>
</div>
</div>
</div></div></div> 		 	   		  </div></body>
</html>=

--_892f326d-92cf-4651-8a2b-eddb9a4bc917_--